Keukenassistent

 Lekker drinken en eten, daar houdt iedereen van!

Fase 1: Leerlijn Consumptief Basis Koken

In jaar één en in een gedeelte van jaar twee volg je de leerlijn Basis Koken. Je leert in onze prachtige leskeuken de basisvaardigheden die je nodig hebt om voor jezelf te koken. Aan de hand van gevisualiseerde receptenkaarten leer je: zelfstandig, hygiënisch, gezond en veilig koken.  Als je koken leuk vindt en je hebt het certificaat Basis Koken gehaald, dan kan je in jaar 3 kiezen voor de leerlijn Catering.

Fase 2: Leerlijn Catering

In jaar drie kan je kiezen voor de leerlijn Catering. Tijdens deze leerlijn krijg je les in onze prachtige horecakeuken van het schoolrestaurant.  Samen met andere leerlingen ben je verantwoordelijk voor het schoolrestaurant en de catering. Je bereidt o.a. broodjes, soepen en smoothies voor klanten. Eveneens leer je als een echte barista de lekkerste verschillende soorten koffie te maken. Tijdens deze leerlijn bereid je niet alleen voeding- en drankwaren maar ontvang je ook gasten, serveer je gerechten uit, regel je de inkoop en reken je de producten af. Als je deze leerlijn met een certificaat hebt afgerond, en je vindt koken en/ of bedienen nog steeds helemaal het einde, dan kan je in fase 3 uitstromen als keukenassistent.

Fase 3: Leerlijn Uitstroom Keukenassistent (KAS)

In jaar 4 of 5 kan je uitstromen als keukenassistent of bedieningassistent. Je krijgt een dagdeel in de week les op school. Je leert hier de fijne kneepjes van het vak. Aan deze lessen zijn twee dagen stage gekoppeld. Wat je op school hebt geleerd kan je toepassen in een echt horecabedrijf.  Superleuk!