Welzijn / Uiterlijke verzorging

Het vak uiterlijke verzorging krijg je in het 2e, 3e en 4e leerjaar. In het tweede leerjaar ga je de basis leren van het praktijkvak uiterlijke verzorging. Denk hierbij aan het vijlen en lakken van de nagels, haar wassen en het aanbrengen van make up. Het derde en vierde leerjaar staat in het teken van verdieping van de praktijkvakken. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je het haar moet opsteken, party make up aanbrengt bij een ander en je geeft een gezichtsbehandeling bij een ander.

praktijkvak-uiterlijke-verzorging-de-einder-den-haag-02

praktijkvak-uiterlijke-verzorging-de-einder-den-haag-03

praktijkvak-uiterlijke-verzorging-de-einder-den-haag-04

praktijkvak-uiterlijke-verzorging-de-einder-den-haag-01

Dit alles doen we in het uiterlijke verzorgingslokaal. Hier hebben we echte kappersstoelen met vaste spiegels, een echte kapperswasbak en professionele kappersbenodigdheden. Het derde jaar wordt afgesloten met een certificaat.

Door deze verschillende opdrachten en technieken is dit vak juist zo boeiend en afwisselend! Bij ons leer je veel in de praktijk. Stage lopen kan bij een kapperszaak of een schoonheidssalon. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan gaan we daar op school mee aan de slag.

Je leert dus door te doen!