Woonhulp / Ouderenzorg

Het praktijkvak woonzorg gaat over verzorging , huishouden in en rond het huis en zelfredzaamheid. We hebben een eigen zorglokaal/woonhuis waar je oefent om voor jezelf , je woonomgeving en anderen te zorgen.

1e en 2e leerjaar

Je gaat o.a. boodschappen doen, bed opmaken, de was doen, leren strijken en het huis schoonmaken. Je leert ook de eerste stappen bij EHBO. Je gaat een knoop aan je jas naaien , een mooi kussen maken , leuke kaarten ontwerpen……

We hebben hier een mooi en gezellig lokaal voor !

3e leerjaar

In de 3e klas hebben zij het profiel Woonzorg gekozen. Zij krijgen tijdens de KPV-uren het vak Woon zorg. Ook lopen zij 1 dag in de week stage in een woonzorgcentrum. Zij lopen stage in de afdelingskeuken. De begeleiding is op de stageplek.  Het doel is kennismaken met de doelgroep.

4e en 5e leerjaar

In de 4e en het 5e leerjaar, hebben zij gekozen van uitstroom Zorg. Woonzorg gaat Woonhulp heten. Zij kunnen een branche-certificaat behalen. En ook een certificaat Schoonmaak. Zij lopen dan 2 dagen stage in een woonzorgcentrum. De begeleiding wordt in de instelling gedaan. De theorie is op school. Examinering is online en in de praktijk, door Calibris Advies.

Wat daarna?

  • Werk als Woonhulp, huiskamer assistent
  • Een branche certificaat Woonhulp
  • Kennis hebben om de stap te maken, na de entree opleiding, en te kiezen voor Zorg en Welzijn, MBO nivo 2
  • Een erkent schoonmaak diploma
  • Via de 5e klas, andere mogelijkheden om via Calibris Advies in de zorg te gaan. (Samenwerking met het Mondriaan)