Sport

Op de Einder vinden we het belangrijk dat er voldoende beweging plaats vindt. Dit gebeurd onder meer door gymlessen. In het eerste jaar heb je twee keer in de week gym en ook judoles van een echte judoleraar. Vanaf het tweede jaar heb je elke week twee keer gymles. Daarnaast organiseren we elk jaar verschillende sporttoernooien en doen we mee aan regionale en landelijke sporttoernooien. We zijn zelfs al een keer Nederlands kampioen voetbal geworden!

Talenturen

Woensdag het 7e & 8e uur worden talenturen aangeboden. Deze uren kies jij voor een periode van 12 weken een activiteit die jij wil doen. Dit kan bestaan uit voetbal, basketbal, make up lessen, fotografie, dans, etc. Elk jaar vragen wij aan de leerlingen wat ze willen dat wij organiseren, zo weten we zeker dat wij aansluiten op hun talenten!

Sport na school

Naast de normale gymlessen, wordt er elke dag sport na school aangeboden. Elke leerling mag hier gebruik van maken. En het is volledig gratis. Professionele sportinstructeurs geven je les in voetbal, zaalvoetbal en basketbal. Dit is zowel voor de jongens als de meisjes. Bovenstaande sporten worden wekelijks aangeboden. Daarnaast is er een wisselend aanbod van andere sporten. Je moet hier denken aan: boksen, tennis, free running, dansen, badminton en fitness. Ook doen we elk jaar mee met de zaalvoetbalcompetitie van de gemeente Den Haag waar we tegen andere scholen spelen. Trainen daarvoor kan je bij Futsal Club Den Haag, een echte zaalvoetbalvereniging!

 

Alleen jij bepaalt

Bovendien zijn wij een intensieve samenwerking aangegaan met het project: Alleen jij bepaalt! Leerlingen die dit willen, worden minimaal 1 sportseizoen intensief begeleid door geselecteerde trainers. Vaak (oud) internationals begeleiden jou in honkbal, basketbal of voetbal. De begeleiding gebeurd dan niet meer op school, maar op een echte sportvereniging. Ook dit is weer volledig gratis. Meer weten? Kijk dan op alleenjijbepaalt.nl

Met dit project zijn we in 2018 zelfs met vier leerlingen naar Aruba geweest! Een geweldige ervaring waar onze jongens tegen Aruba, Bonaire, Curacao en Sint Maarten hebben gevoetbald!